"There's so much thing you can learn in one place, the more that you wait, the more time that you waste"

Friday, March 23, 2007
tak paham...sungguh xphm....ape nak jd r....
salam

tensen r...actually bnde ni dah tulis dah kat cni >> http://danny_irvine.blogs.friendster.com tajuk 'Straight 2 da point'. tp ntah r.nak cite balik. elok2 dah bleh cool n xmarah2 lg psl bnde tu.alih2 jd marah sgt2.mana xnyer.bila bnde ni d ungkit2....ape ingat org xde otak ke nak pk.....

1: masa present >>> lect dah kata "ade sape2 yg bleh ganti? n present dlm bi?" hampeh.xde sorg pun.kan bncang sama2.xkan xtau point2 yg nak present.gpun kalu dia ganti tmpt aku, aku bkn trus duduk.ade je kat dpan.bleh xplain kalu dia xphm.bleh tlg r....pastu,aku dah panggil2 dorg dah.dah cm merayu dah.tp hampeh.dah r sorg tu aku ajak tlg jgkan slide dia xnak.last2 minute tarik diri.sengal tol.2 pun aku xmarah.aku bleh snyum n "xpe r..aku bleh handle...."

2: lps present >> bkn stakat bdk lain.bdk group sndri pun paku!ape kes?!group n keje ni aku sorg yg wt ke ha?!aku sorg yg tanggung?!korg g mana?! kalu bnde bagus...cbuk2 ngaku.bila cmni jdnyer...mana korg g?!

3: b4 present >> xsmua yg tlibat.kalu ade hal yg lg pnting n btau siang2....ok lg r.bleh consider lg.tp kalu dah tdo?! wt keje sndri (wpun dah ade kat sebelah).xnak bg idea.pastu report yg disuruh wt pun wt cm hampeh.cm melepaskan batuk dtangga.last minute baru wt.baru siap.ape kes?!suruh present?pengecut!xreti r ape r....alasan! "slide n present wt dlm bm or bi?"...."wt dlm bm pun bleh..." mcm siot!

4: lps present (dah kuar dr klas) >> "nape present cmtu?"...."nape ko yg present?"..."xtau ke kena present dlm bi?"...."dlm group ko kan rmi yg bleh present.terer bi lg tu..." "ko xwt keje ke?" huh...rasa nak tumbuk je sape yg tanya gtu...aku ke yg kena jwb smua tu?aku ke yg kena tanggung smua kslhn ni?aku ke? aku ke? asgmnt n presentation ni aku punya sorg ke?wei, wpun aku xpandai bi sgt...at least aku dah try.rojak pun rojak r.tp yg dah mmg terer (dah cm omputih)...mana pergi?!mana korg pergi masa aku minta tlg ha?!aku dah offer diri nak present ni pun kira ok tau.tu pun aku dah bg syarat "kalu dlm bm aku present...kalu bi...kim slm r..." tp ape dorg jwb? "ok...bereh..." perh! mana pergi janji2 tu? aku tuntut masa lect tu offer "sape bleh ganti dia ni present dlm bi?" tp hampa.huh,ikut ati nak je blah trus.mls nak present dah masa tu.tp psl pkkan dorg r,pk psl ahli kumpulan r...aku trus bsabo, tahan n rela je....masa present tu.ape nak jd, jd r.malu ke ape ke...rela je...tp at last...ni yg aku dpt?!xde sorg pun nak back-up?!paku lg ade r.ahli kumpulan yg xpaku tu...thanx byk2.gpun korg masa diskus dah bg komitment.masa wt slide pun korg ade bg idea.wt sama2.siap back-up report yg cm hampeh tu lg.maceh r.wpun kita smua bz wt masa ni.tp dpt gak bg komitment....

dah r.mls cite byk.dah dkat 4 taun x ubah2 gak.ape kes?!cmni ke bakal2 graduan?
huh,xyah pandai sgt pun xpe r.rela je.banding kalu pandai....ade ilmu...tp gni jdnyer.
blah r!pandai kalu sshkan org wtpe?!

wassalam
posted by Propana @ 1:08 AM   0 comments
Wednesday, March 21, 2007
Friend or Foe
salam

i hv nothing 2 say actually.
speechless...
juz wanna share dis lyric.
from Tatu...
so, njoy da song

tp b4 dat, hargai n sygi la org2 dsekeliling anda.
antara org2 disekeliling tu ialah rakan2 @ kwn2 @ sahabat2 @ dlm bhs omputihnya FRIEND

Tatu - Friend or Foe

Is it too late
Nothing to salvage
You look away
Clear all the damage

The meaning to
All words of love
Has disappeared
We used to love one another
Give to each other
Lie under covers so,
Are you friend or foe

Love one another
Live for each other
So, are you friend or foe
Cause I used to know

The promises
Hollow concessions
And innocent show of affection
I touch your hand
A hologram
Are you still there
We used to love one another
Give to each other
Lie under covers so,
Are you friend or foe

Love one another
Live for each other
So, are you friend or foe
Cause I used to know
Is it too late
Nothing to salvage
You look away
Clear all the damage
The meaning to
All words of love
Has disappeared
We used to love one another
Give to each other
Lie under covers so,
Are you friend or foe

Love one another
Live for each other
So, are you friend or foe
Cause I used to know
posted by Propana @ 6:02 AM   0 comments
Saturday, March 17, 2007
Malam yg dingin
salam

nak story ckit psl smlm.

pagi >> smua bdk umah ni tdo lg.biasa r.ujung2 minggu.aku plak xde wtpe.juz duk dpan pc.dgr lagu n wt keje ckit.sambil2 'bual2' dgn sorg ni.lama gak.dr kul9.30 am til tghari.juz tukar2 pic n story ckit bout smthing.ai...rindu tol dgn dia ni.

tghari >> lps 'bual2' dgn sorg ni,solat jap n tdo....huhu sdih gak cz masa bual2 dgn sorg ni, aku xbyk ckp pun.byk sbnrnya yg nak dcitekan...tp xde mood.cian gak kat sorg ni...

petang >> dlm kul3.30 pm, bagun n get ready nak g air itam dgn adik, F.g air itam (umah pakcik,O) cz adik, A dtg n landing umah pakcik.dah 3 ari dia kat ctu.ntah ape hal la dia dtg tiba2.sampai je kat umah pakcik,juz duk n bual2 dgn nenek.dlm kul 6.30 pm baru g 'basuh' A.b4 dat ajak r dia kuar jln2 jap.kalu dlm umah t xpsl2 org lain lak tlibat.lama gak la dia kena basuh.agak2 dah nak magrib,get ready nak g Bukit Pasir (umah pakcik,E).

malam >> aku, F, A n O g Bukit Pasir.by van.sampai je kat sana, E dah tunggu.ni mst O dah btau E yg ktorg nak dtg.cm yg ktorg sdia maklum,E ni mmg byk ckp.agak lazer orgnyer.g umah E xleh kjap.mst lama punya.sampai kul 10 pm E bg 'ceramah' n skali skala berkias.biasa r org tua2 bila bg nchat n mnurunkan ilmu..tp malangnya spjg E bkias, A langsung xphm n dgn slumbernyer dia bls n jwb.ntah pape r.x agak2 langsung.kalu pe yg dia balas @ jwb tu ok xpe r gak.ai,ade gak rasa cm nak blsh je A masa 2.tp sabo je r.F dr awal lg duk diam je.wpun skali skala E tanya F, aku n O je yg tlg jwb.dlm kul 12, E mula masuk topik yg lebih siyes n cara dia bkias pun makin hebat.perh...bpngalamn tol org tua ni.respek abis dgn dia.A plak makin galak.aku agak terkejut pd mulanya cz A dgn slumber ketawa (kuat2 tuh...) n cm xde rasa bslh.xde rasa hormat dgn org tua langsung.dah r xphm yg org tgh 'basuh' dia.ai...nasib2...

tgh mlm >> dlm kul 1 am, ktorg btolak balik.dlm pjlnn, dah dkat air itam, ktorg nampak skumpulan mat rempit tgh bkumpul.O tanya "ade ape ramai2 gni?byk tol moto..." eheh org tua ni xtau rupanya. 1st time nampak kot :) "dorg tgh ready nak merempit la tu.biasa r ujung2 minggu" relax je aku jwb.perh...ramai btol.pnuh jln.yg kat tgh jln (tgh mrempit). yg kat tepi2 (pnonton setian tgh tunggu turn).ai..b'raya' sakan dorg ni....dlm kul1.30 am ktorg sampai.sampai je aku cepat2 capai helmet.nak blah r.F 4low je.xde bantahan.stay or balik, sama je bg dia.tkejut O cz dia ingat aku nak bmlm kat ctu je cz dah mlm.A pun tkjut gak tp aku wt dono je.b4 balik aku slm dgn O je.A?lantak dia r.biar dia pk sndri nape abg2 dia blah gtu je.dah beso.kalu xphm gak,xtau r aku.ade otak tu pk r.lemak n manja sgt.time tu aku dah hangen giler.kalu aku stay gak rasa xtdo r mlm tu.abis A aku kerjakan.b4 blah, O sempat bpesan "ati2 bw moto tu.t kalu tserempak dgn mat2 rempit tu, wt dono je.jgn ko merempit skali dah r" eheh cm tau2 je O ni...aku ade gak rasa nak join2.nak release rasa geram aku kat A.dlm 15 minit, sampai kat umah sewa.eheh xmerempit pun...aku ingat pesan O n pesan my mum.gpun F duk kat blkg.t xpsl2 dia t'didik' plak.dah r dia kalu bw moto bhy giler.bape kali ntah jatuh n xcdnt.wt org risau je.sampai je kat umah, amik wuduk n solat tuk tnangkn ati n diri.then bom! tdo......zzzzzzz

TAMAT

moral of da story: hormat la pd org tua.jg tutur kata.jg tingkah laki.erk...tp bkn blakon k?1 lg, bljr2 la dgn ilmu2 kias2 ni ek.cz rugi woo kalu xtau cz ade stgh2 org tua yg still amalkan bnde2 gni.nak bg direct?sori r...cz antara tujuan kias ni cz nak jg ati n perasaan c pndgr....sekian terima kasih.
posted by Propana @ 6:00 PM   0 comments
Saturday, March 10, 2007
Pendatang yang tak diundang - 2
salam

2day xde pe yg aku wt.
juz g seminar kul8-12.30.
Seminar Route to be P.E (Professional Engineer)
byk gak input yg aku dpt masa seminar ni.
dia jemput 3 org engineer tuk bg ceramah.
aku n beberapa bdk klas g seminar ni.
aku mmg btrima kasih r kat sorg bdk ni.
dia duk sebelah aku.
kira kalu aku xphm pe yg penceramah tu bebelkan, aku tanya dia je.
gpun seminar tu dlm bi.aku ni x r bape reti sgt bi ni.
so byk xphm.seb bek ade bdk ni.

actually aku tbc iklan psl seminar ni 1 minggu b4 seminar tu.
masa tu baru je abis discussion group 4 our group project.
ktorg kena wt programming tuk kontrol suhu dlm 1 bilik tertutup.
mula2 tu ktorg juz kena wt programming sahaja.guna PIC.
then lect tu suruh wt hardware skali.
pastu kena lak wt programming n hardware for running light.
ari kamis lps ktorg kena present bout our projek.
so far ok la.cuma ade 1 programming tu xleh run.
programming for interrupt.
ntah cmne bila dah burn kat PIC then apply to the circuit (hardware), xleh run.
hampeh tol.xpsl2 markah for this programming dpt rendah.
ye r..kira programmimg yg ktorg wt cm xbtol r.
padahal programming group lain pun lebih kurang cm ktorg gak.
ntah cmne board yg ktorg guna tu ade prob agaknya.
so bila apply kat hardware xleh run cm yg ktorg rancang.

oye...arini, lps je balik dr seminar.aku juz lepak2 dpan pc.
pe lg.ym+wt asgmnt.then nak release tensen, bc r nvl yg kwn aku bg.
actually dia wt nvl tu.wt dlm microsoft word.
kira dia wt time bosan2 wt asgmnt r tu eheh
panjang gak cite dia.nvl r katakan.
ntah bape ari ntah aku spend tuk abiskan nvl tu.
akhirnya arini dpt gak aku abiskan.best woo
nvl tu mengisahkan khidupan dia masa skolah dlu.
dia n besfrenz dia.kira cite remaja r ni eheh
nak kata kisah benar x r.
cz ade r serba ckit yg dia tambah.

erm...arini (tghari), ktorg dgemparkan lg dgn kewujudan ULOR.
arini dia dtg lg.tp ni kecek je.
xcm yg aritu.beso.
mayb kali ni anak dia.
dia juz menjalar kat luar umah je.
housemate aku nampak time tgh sidai baju.
kali ni ktorg dpt halau ulor ni.
eheh kecek bleh r.
cm aritu beso je.
masing2 cuak.termasuk aku eheh

kla...nak sambung wt keje.
asgmnt n report blambak dah.
tp b4 dat...nak edit2 ckit slide yg aku wt ni.
posted by Propana @ 6:18 AM   0 comments
Friday, March 2, 2007
Pendatang yang tak diundang
dono what 2 say actually...
cuma nak btau.....ulor masuk dlm umah!!! huhu...
til now xtau g mana ular tu.
sama ada kat dlm umah lg or dah g tmpt lain huhu...
cuak! takut!
cmne ni....
t xpsl2 ade yg kena 'kiss' plak time tdo huhu...
posted by Propana @ 12:11 AM   0 comments

Naughtyprop

Nama: fendi

Lokasi: Selangor

Kalendar

Masa
Teman-teman
  • Archiq
  • Akma
  • Amirez
  • Qider
  • Bradermacho
  • Famia
  • In_ubie
  • Jakalll
  • Jiejie
  • Muse
  • Mop
  • Nile_chem
  • Perindu
  • Putri Come
  • Sangbogoroyo
  • T
  • Uncle Rodin
  • Yalin
  • Bosan?
  • Short Story
  • Embah Ragil
  • Community Gadisku
  • Forum Blues
  • Forum CVT
  • Masjid
  • Portal Hello Bebeh
  • Portal Ukhwah
  • Ukhwah Terjalin Kasih Terbina
  • Scukz
  • Teratak Santai
  • Hobowars
  • Torncity
  • Abangku
  • My Friendster
  • propANNA
  • J-Lyrics
  • J-Wallpapers
  • SMKAJ
  • Nak Kata Pape?

    Kembara
    Kenangan Terindah
    Minat
    Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Template by
    Free Blogger templates