"There's so much thing you can learn in one place, the more that you wait, the more time that you waste"

Saturday, March 17, 2007
Malam yg dingin
salam

nak story ckit psl smlm.

pagi >> smua bdk umah ni tdo lg.biasa r.ujung2 minggu.aku plak xde wtpe.juz duk dpan pc.dgr lagu n wt keje ckit.sambil2 'bual2' dgn sorg ni.lama gak.dr kul9.30 am til tghari.juz tukar2 pic n story ckit bout smthing.ai...rindu tol dgn dia ni.

tghari >> lps 'bual2' dgn sorg ni,solat jap n tdo....huhu sdih gak cz masa bual2 dgn sorg ni, aku xbyk ckp pun.byk sbnrnya yg nak dcitekan...tp xde mood.cian gak kat sorg ni...

petang >> dlm kul3.30 pm, bagun n get ready nak g air itam dgn adik, F.g air itam (umah pakcik,O) cz adik, A dtg n landing umah pakcik.dah 3 ari dia kat ctu.ntah ape hal la dia dtg tiba2.sampai je kat umah pakcik,juz duk n bual2 dgn nenek.dlm kul 6.30 pm baru g 'basuh' A.b4 dat ajak r dia kuar jln2 jap.kalu dlm umah t xpsl2 org lain lak tlibat.lama gak la dia kena basuh.agak2 dah nak magrib,get ready nak g Bukit Pasir (umah pakcik,E).

malam >> aku, F, A n O g Bukit Pasir.by van.sampai je kat sana, E dah tunggu.ni mst O dah btau E yg ktorg nak dtg.cm yg ktorg sdia maklum,E ni mmg byk ckp.agak lazer orgnyer.g umah E xleh kjap.mst lama punya.sampai kul 10 pm E bg 'ceramah' n skali skala berkias.biasa r org tua2 bila bg nchat n mnurunkan ilmu..tp malangnya spjg E bkias, A langsung xphm n dgn slumbernyer dia bls n jwb.ntah pape r.x agak2 langsung.kalu pe yg dia balas @ jwb tu ok xpe r gak.ai,ade gak rasa cm nak blsh je A masa 2.tp sabo je r.F dr awal lg duk diam je.wpun skali skala E tanya F, aku n O je yg tlg jwb.dlm kul 12, E mula masuk topik yg lebih siyes n cara dia bkias pun makin hebat.perh...bpngalamn tol org tua ni.respek abis dgn dia.A plak makin galak.aku agak terkejut pd mulanya cz A dgn slumber ketawa (kuat2 tuh...) n cm xde rasa bslh.xde rasa hormat dgn org tua langsung.dah r xphm yg org tgh 'basuh' dia.ai...nasib2...

tgh mlm >> dlm kul 1 am, ktorg btolak balik.dlm pjlnn, dah dkat air itam, ktorg nampak skumpulan mat rempit tgh bkumpul.O tanya "ade ape ramai2 gni?byk tol moto..." eheh org tua ni xtau rupanya. 1st time nampak kot :) "dorg tgh ready nak merempit la tu.biasa r ujung2 minggu" relax je aku jwb.perh...ramai btol.pnuh jln.yg kat tgh jln (tgh mrempit). yg kat tepi2 (pnonton setian tgh tunggu turn).ai..b'raya' sakan dorg ni....dlm kul1.30 am ktorg sampai.sampai je aku cepat2 capai helmet.nak blah r.F 4low je.xde bantahan.stay or balik, sama je bg dia.tkejut O cz dia ingat aku nak bmlm kat ctu je cz dah mlm.A pun tkjut gak tp aku wt dono je.b4 balik aku slm dgn O je.A?lantak dia r.biar dia pk sndri nape abg2 dia blah gtu je.dah beso.kalu xphm gak,xtau r aku.ade otak tu pk r.lemak n manja sgt.time tu aku dah hangen giler.kalu aku stay gak rasa xtdo r mlm tu.abis A aku kerjakan.b4 blah, O sempat bpesan "ati2 bw moto tu.t kalu tserempak dgn mat2 rempit tu, wt dono je.jgn ko merempit skali dah r" eheh cm tau2 je O ni...aku ade gak rasa nak join2.nak release rasa geram aku kat A.dlm 15 minit, sampai kat umah sewa.eheh xmerempit pun...aku ingat pesan O n pesan my mum.gpun F duk kat blkg.t xpsl2 dia t'didik' plak.dah r dia kalu bw moto bhy giler.bape kali ntah jatuh n xcdnt.wt org risau je.sampai je kat umah, amik wuduk n solat tuk tnangkn ati n diri.then bom! tdo......zzzzzzz

TAMAT

moral of da story: hormat la pd org tua.jg tutur kata.jg tingkah laki.erk...tp bkn blakon k?1 lg, bljr2 la dgn ilmu2 kias2 ni ek.cz rugi woo kalu xtau cz ade stgh2 org tua yg still amalkan bnde2 gni.nak bg direct?sori r...cz antara tujuan kias ni cz nak jg ati n perasaan c pndgr....sekian terima kasih.
posted by Propana @ 6:00 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
 

Naughtyprop

Nama: fendi

Lokasi: Selangor

Kalendar

Masa
Teman-teman
  • Archiq
  • Akma
  • Amirez
  • Qider
  • Bradermacho
  • Famia
  • In_ubie
  • Jakalll
  • Jiejie
  • Muse
  • Mop
  • Nile_chem
  • Perindu
  • Putri Come
  • Sangbogoroyo
  • T
  • Uncle Rodin
  • Yalin
  • Bosan?
  • Short Story
  • Embah Ragil
  • Community Gadisku
  • Forum Blues
  • Forum CVT
  • Masjid
  • Portal Hello Bebeh
  • Portal Ukhwah
  • Ukhwah Terjalin Kasih Terbina
  • Scukz
  • Teratak Santai
  • Hobowars
  • Torncity
  • Abangku
  • My Friendster
  • propANNA
  • J-Lyrics
  • J-Wallpapers
  • SMKAJ
  • Nak Kata Pape?

    Kembara
    Kenangan Terindah
    Minat
    Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Template by
    Free Blogger templates